Zwangerschapsyoga

Over Ons

Wie zijn wij?

Zalig Zwanger is gespecialiseerd in zwangerschapsyoga & mindfulness. Dit is tevens waar onze liefde & passie ligt en waar wij het verschil in willen maken. Door verschillende soorten zwangerschapsoefeningen onderscheidt Zalig Zwanger zich met andere cursussen in de regio Eindhoven en Boxtel. Met de juiste ervaring op zak is in 2018 Zalig Zwanger ontstaan.

De cursus is geen zwangerschapsgym of pufcursus maar een moderne zwangerschapsyoga voor de vrouw van nu. Je wordt met professionele zwangerschapsbegeleiding lichamelijk en mentaal voorbereid op de bevalling. Hierdoor kunnen angsten voor de bevalling worden weggenomen en zie je de bevalling met vertrouwen tegemoet.

Waarom De Zalig Zwanger Cursus?

Hoera... je bent in verwachting! Er is een baby op komst.
Een zwangerschap en de geboorte van je baby is 1 van de mooiste momenten in je leven. Tegelijkertijd wil je het allerbeste voor je baby. Zo let je op je voeding tijdens je zwangerschap, daarom eet je gezond, door te sporten beweeg je voldoende tijdens je zwangerschap. Maar ook rust en ontspanning is heel belangrijk om gezond zwanger te zijn. Echter wordt daar vaak als laatste aan gedacht. Wellicht probeer je momenten van rust te nemen. Je staat vast ook stil bij het moment wanneer je je baby voelt trappelen. Er écht bij stilstaan doe je pas bij de wekelijkse zwangerschapscursus van Zalig Zwanger. Dat is hét besef moment van de week om mindful Zalig Zwanger te zijn. Ten eerste helpt de Zalig Zwanger cursus jou te ontspannen tijdens een drukke week. Ten tweede vergroot je de kans op een ontspannen bevalling wanneer je regelmatig oefent met ontspannen.

Het helpt jou om goed voorbereid je bevalling in te gaan. Met behulp van fysieke oefeningen, ademhaling, ontspannings en mindful meditatie technieken kom je tot rust en vergroot je je vitaliteit, vertrouwen en kennis van je veranderende lichaam. En heb je angst voor je bevalling? Geloof me, de wekelijkse Zalig Zwanger lessen kunnen die angsten overwinnen. Je leert op een positieve manier naar je bevalling te kijken.

De Zalig Zwanger cursus is een wekelijkse time-out voor jou en je kindje in je buik. Een moment van (verplichte) rust en een moment waar je naar uit kunt kijken. In een leuke groep van zwangere vrouwen krijg je 75 minuten per week les. Het is zeker niet zweverig, maar ‘gewoon’ gezelligheid met diepgang! Omdat je geen yoga ervaring nodig hebt zijn de lessen voor iedereen toegankelijk. De verloskundige in de regio Eindhoven & Boxtel beveelt de Zalig Zwanger cursus aan.

Voor uitgebreide informatie waarom de Zalig Zwanger Zwangerschapscursus goed voor je  is, ga naar Waarom kiezen voor Zalig Zwanger .

Ons Team

Maak kennis met:

Geboortecoach
Chantal Wong
Zwangerschapscoach
Zalig Zwanger

Wie wil er nou niet Zalig Zwanger Zijn?

STRALEND ZWANGER!
Ervaringen

Cursisten aan het woord

Partnerworkshop
Tijdens mijn zwangerschap ben ik op zoek gegaan naar lessen die paste bij mij zodat ik voor mijn gevoel goed voorbereid zou zijn op de bevalling.
Vanaf week 24 tot week 38 heb ik de yogalessen van Chantal met veel plezier gevolgd. Iedere week keek ik weer uit naar dat uurtje ontspanning en contact met dat kleine mensje in mijn buik.
De lessen hebben mij erg goed geholpen om helemaal relaxed in de bevalling in te gaan en om in de zogenoemde bubbel te komen zodat ik mij volledig kon focussen op mijn lichaam.
Een aantal weken voor de bevalling hebben mijn partner en ik ook deelgenomen aan de partnerworkshop. Wat was dit fijn! Mijn man gaf aan dat hij het heel leerzaam vond en ook erg prettig om dankzij deze lessen een klein steentje te kunnen bij dragen aan de bevalling.
Ook ik heb hier veel aan gehad, hij wist precies wat en wanneer hij iets kon doen en wanneer hij mij juist even niet kon helpen.
Lieve Chantal nogmaals heel erg bedankt!!

 

Amoy uit Boxtel
Zwangerschapsyoga Veldhoven

Ik heb wekenlang mogen genieten van de fijne lessen zwangerschapsyoga van Chantal! Ik keek iedere week uit naar dit heerlijke moment van rust en ontspanning voor mezelf maar tevens de goede voorbereiding op de bevalling zelf. Door de lessen ben ik gedurende de hele bevalling ontspannen gebleven en hebben de oefeningen van Chantal absoluut een groot houvast geboden! Ik kan het iedereen aanraden en zal bij hopelijk een volgende zwangerschap deze cursus zeker weer volgen.

Magdalena uit Eindhoven
Zwangerschapsyoga Sint Oedenrode

Tijdens mijn zwangerschap ging ik op zoek naar een cursus waarbij ik ademhalings- en ontspanningstechnieken voor tijdens de bevalling goed aan zou leren. Daarnaast mocht de cursus vooral niet zweverig zijn! Dit was precies wat ik vond in de lessen van Chantal. Super fijne rustgevende lessen, met op een nuchtere manier de theorie rondom de bevalling en goede bruikbare tips voor tijdens de bevalling. Na de standaard cursus heb ik zelfs nog lessen bij besteld tot en met de laatste week van mijn zwangerschap. Ook de partnerworkshop was erg leuk! Mijn bevalling verliep super vlot en ontspannen, mede dankzij deze lessen. De verloskundige vroeg zelfs of ik een cursus hypnobirthing had gedaan, wat denk ik een groot compliment is voor Chantal! Kortom een fijne nuchtere cursus met een goede combinatie van ontspanning en theorie. Bedankt!

Elke uit St.-Oedenrode
Zwangerschapsyoga Oisterwijk

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de zwangerschapsyoga! Dit was mijn eerste zwangerschap, wist niet wat me te wachten stond en wilde goed voorbereid zijn op mijn bevalling. Dit was ik door het volgen van de yoga, mijn bevalling is super gelopen dit omdat ik precies wist welke ademhalingstechnieken ik kon toepassen. Naast het oefenen van de ademhalingstechnieken heb ik ook veel informatie en tips gekregen van Chantal over wat er nog meer bij een bevalling komt kijken. Na elke yoga les kwam ik helemaal ontspannen thuis en heb ik geleerd om ook thuis deze rust te pakken. Chantal is een super docente en neemt echt de tijd voor je om je goed voor te bereiden op de bevalling! Ik raad dan ook iedereen Zalig zwanger aan!!!

Inge uit Oisterwijk
Zwangerschapsyoga Den Bosch

Ik was bang voor de bevalling totdat ik deelnam aan de lessen van Chantal. Chantal heeft mij geleerd hoe Ik goed kon omgaan met mijn angsten. Ik heb alle tips toegepast tijdens mijn bevalling waardoor deze super goed verlopen is.... nogmaals heel erg veel dank Chantal!

Mechteld uit Den Bosch
Zwangerschapsyoga Oisterwijk

Tijdens mijn zwangerschap ging ik op zoek naar een manier om me voor te bereiden op de bevalling.
Ik kwam uit bij zalig zwanger en werd als Yoga 'leek' door Chantal op mijn gemak gesteld dat ook beginnelingen welkom waren.

Wat ben ik blij dat ik de proefles genomen heb. Na deze proefles wekelijks naar deze zwangerschapsyoga lessen gegaan.

Dit was de voorbereiding die ik zocht en heb ontzettend veel aan de lessen gehad.
Ik leerde ontspannen, ademhalingstechnieken, kreeg theorie over je lichaam tijdens de zwangerschap, wat te verwachten tijdens de bevalling en de mentale voorbereiding hierop. Kortom een hele hoop en precies wat je nodig hebt.

Daarnaast was het fijn om ervaringen te kunnen delen met andere zwangere dames en nog gezellig ook.

Marcia uit Oisterwijk
Zwangerschapsyoga Eindhoven

Veel geleerd maar ook heerlijk kunnen ontspannen. Het was fijn om ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen. En natuurlijk lekker klagen af en toe : ) Chantal creëert een warme en vrije sfeer voor iedereen.

Eva uit Eindhoven
Zwangerschapsyoga Boxtel Eindhoven
Toen ik besloot mij in te schrijven voor de lessenreeks bij Chantal, begon ik vrij blanco. Ik hoopte vooral dat het geen zweverige yoga lessen zouden zijn, want daar ben ik veel te nuchter voor. Na de proefles wist ik zeker dat ik het wilde blijven volgen en dat het mij zou kunnen helpen.
De lessen met Chantal waren voor mij ontzettend rustgevend en informatief. Ondanks dat ik een hoop las, zowel boeken als online, heb ik zoveel nuttige dingen geleerd van de topics die Chantal wekelijks besprak. Ik was heel erg bang voor de bevalling, maar dankzij de begeleiding van Chantal heb ik daar een hele andere kijk op gekregen. Door het volgen van deze lessen heb ik geleerd om anders te denken, positiever te zijn en om de situatie te accepteren zoals die is.
Ik kreeg bij 37 weken van de dokter te horen dat ik binnen 3 dagen ingeleid zou worden. Ik raakte helemaal in paniek. Ik was er mentaal nog niet klaar voor. Chantal heeft mij de avond voor mijn opname gebeld en eigenlijk al mijn angsten weg kunnen praten. Ze is enorm betrokken! Ik heb een super fijne bevalling achter de rug en ondanks het feit dat je sommige zaken bij een bevalling zelf niet in de hand hebt, weet ik zeker dat haar tips/advies en begeleiding daarin een grote rol gespeeld hebben.
Super bedankt Chantal!
Orkidia
Zalig Zwanger Zwangerschapsyoga Boxtel Eindhoven Vught

Hoera! Ik ben voor de tweede keer zwanger! Dit keer wilde ik een zwangerschapscursus volgen omdat mijn vorige bevalling niet gegaan was zoals ik had gehoopt. Al snel kwam ik informatie tegen van een yogacursus speciaal voor zwangere vrouwen. Vooral het stukje informatie over het verwerken van een vorige (traumatische) bevalling sprak mij aan en dus heb ik contact gezocht.
Na de proefles wist ik meteen: dit is wat ik zoek.
Tijdens de cursus ben je veel bezig met je eigen lijf. Wat gebeurt er nu allemaal, wat staat er te gebeuren en wat is verstandig om fysiek wel of niet te doen. Daarnaast was het ook een mentale training/coaching. Vooral het mentale aspect heeft mij heel veel steun gegeven in de aanloop naar de bevalling en tijdens de bevalling zelf. Een positieve insteek om zware dagen en momenten op te kunnen vangen. Een bevalling heb je niet onder controle, juist het leren loslaten en daar vrede mee hebben is wat mij enorm heeft gesteund.
Het onderlinge contact met de andere cursisten en met Chantal was ook erg prettig. Iedereen mag zijn wie zij is en wordt in haar waarde gelaten. Daarom zou ik de cursus enorm aanbevelen als voorbereiding op de bevalling.
Bedankt Chantal voor alle steun en toeverlaat!

Zwangerschapsyoga Boxtel Eindhoven Zalig Zwanger

Het tweede deel van mijn zwangerschap van ons eerst kindje ben ik gestart met de lessen van Chantal. Het is me uitstekend bevallen. Iedere week keek ik weer uit naar de lessen. De verschillende oefeningen in combinatie met de uitleg en theorie vond ik erg prettig. De lessen waren zeer informatief en vooral ook heel ontspannend. Dat kon ik erg goed gebruiken tijdens de zwangerschap. Mijn bevalling werd ingeleid bij 38 weken en aanvankelijk kon ik de geleerde technieken van Chantal goed toepassen. Toen het zwaarder werd verliep het anders dan verwacht en heb ik me laten leiden door de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis. Ik vond de bevalling moeilijk, maar kon het, ondanks mijn sterke behoefte aan controle, toch laten gebeuren. Dit heb ik absoluut te danken aan de lessen van Chantal. Ik had de lessen niet willen missen en zal bij een eventueel volgende zwangerschap graag weer willen deelnemen.

Zalig Zwanger Zwangerschapsyoga Yoga Boxtel Eindhoven

Yoga, in eerste instantie niet iets waar ik mezelf aan over kon geven. Totdat ik een aantal jaar geleden niet lekker in mijn vel zat. En heel veel had aan mindfulness.
Toen ik eenmaal zwanger was. En best wel op zag tegen de bevalling, ging ik op zoek naar iets wat me vertrouwen kon geven. Yoga en mindfulness in één. De perfecte combinatie om tot rust te komen en vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam. Leren om je eigen bubble te creëren en je volledig te concentreren op de bevalling. Het heeft mij heel erg geholpen bij de bevalling. Ik was zo ontspannen dat het bij mij werkte als een natuurlijke pijnstiller.
Ook na de bevalling heb je veel aan de ademhalingsoefeningen, je kan je hoofd er heerlijk leeg mee maken.
Bedankt Chantal voor de hele fijne lessen.

Zalig Zwanger Zwangerschapsyoga Yoga Boxtel Eindhoven

Tijdens mijn zwangerschap ben ik op zoek gegaan naar een geschikte cursus. Uit het enorme en gevarieerde aanbod gekozen voor een cursus met een mix van ontspanning, informatie en fysieke oefeningen.

De combinatie van deze drie elementen hebben ervoor gezorgd dat ik ontspanningsmomenten heb gecreëerd tijdens de zwangerschap en bevalling. De informatie zorgde ervoor dat ik veel leerde over wat zich in/met mijn lichaam gebeurde tijdens de zwangerschap en met een gerust en compleet gevoel kon starten aan mijn bevalling. De fysieke oefeningen hebben bijgedragen aan een spoedig herstel na de bevalling.

Ik ben ervan overtuigd dat de ontspanning die ik heb ervaren tijdens/door de lessen heeft gezorgd voor een persoonlijke groei als moeder (in wording). Ook heeft dit bijgedragen aan de ontspannen en vrolijke baby, die mijn zoon vandaag de dag is. Nog steeds pas ik de meditatie oefeningen toe om mijn zoon in slaap te wiegen of om even een moment van bezinning te creëren wanneer het eventjes tegen zit. Chantal bedankt!

Zwanger Mindfulness Boxtel Eindhoven

Ik heb de lessen van Chantal als prettig ervaren. Een plek waar je even 'verplicht' tot ontspanning komt. Verder vond ik het heel erg fijn om wat meer kennis te krijgen over de zwangerschap en de bevalling, zodat je niet alle informatie alleen uit een boek hoeft te halen. Ook kreeg je wat praktische tips mee voor tijdens je zwangerschap en de bevalling. Ik heb 8 lessen gevolgd bij Chantal, wat voor mij een perfecte hoeveelheid was (ik was zwanger van een tweeling en op het eind werd het zitten op een matje wel zwaar).

Alle aandacht voor je Body, Mind, Soul & Baby! Reserveer een proefles!