De Zalig Zwanger Cursus

Over Ons

Wie zijn wij?

Zalig Zwanger is gespecialiseerd in zwangerschapsyoga & mindfulness. Dit is tevens waar onze liefde & passie ligt en waar wij het verschil in willen maken. Door verschillende soorten zwangerschapsoefeningen onderscheidt Zalig Zwanger zich met andere cursussen in de regio Eindhoven en Boxtel. Met de juiste ervaring op zak is in 2018 Zalig Zwanger ontstaan.

Zalig Zwanger is geen zwangerschapsgym of pufcursus maar een moderne zwangerschapsyoga met professionele zwangerschapsbegeleiding waarbij je lichamelijk en mentaal voorbereid wordt op de bevalling. Hierdoor kunnen angsten voor de bevalling worden weggenomen en zie je de bevalling met vertrouwen tegemoet.

Waarom De Zalig Zwanger Cursus?

Hoera... je bent in verwachting! Er is een baby op komst.
Een zwangerschap en de geboorte van je baby is 1 van de mooiste momenten in je leven. Omdat je het allerbeste voor je baby wil let je op je voeding tijdens je zwangerschap, daarom eet je gezond, door te sporten beweeg je voldoende tijdens je zwangerschap. Maar ook rust en ontspanning is heel belangrijk om gezond zwanger te zijn. Hier wordt vaak als laatste aan gedacht. Wellicht probeer je momenten van rust te nemen. En je staat vast ook stil bij het moment wanneer je je baby voelt trappelen. Er écht bij stilstaan doe je pas bij de wekelijkse zwangerschapscursus van Zalig Zwanger. Dat is hét besef moment van de week om mindful zwanger te zijn. De Zalig Zwanger cursus helpt jou te ontspannen tijdens een drukke week.

Het helpt jou om goed voorbereid je bevalling in te gaan. Met behulp van fysieke oefeningen, ademhaling, ontspannings en mindful meditatie technieken kom je tot rust en vergroot je je vitaliteit, vertrouwen en kennis van je veranderende lichaam. En heb je angst voor je bevalling? Geloof me, de wekelijkse Zalig Zwanger lessen kunnen die angsten overwinnen. Je leert op een positieve manier naar je bevalling te kijken.

De Zalig Zwanger cursus is een wekelijkse time-out voor jou en je kindje in je buik. Een moment van (verplichte) rust en een moment waar je naar uit kunt kijken. In een leuke groep van zwangere vrouwen krijg je 75 minuten per week les. Het is zeker niet zweverig, maar ‘gewoon’ gezelligheid met diepgang! Omdat je geen yoga ervaring nodig hebt zijn de lessen voor iedereen toegankelijk. De verloskundige in de regio Eindhoven & Boxtel beveelt de Zalig Zwanger cursus aan.

Voor uitgebreide informatie waarom de Zalig Zwanger Zwangerschapscursus goed voor je  is, ga naar Waarom kiezen voor Zalig Zwanger .

Ons Team

Maak kennis met:

Chantal Wong
Chantal Wong
Zwangerschapscoach
Zalig Zwanger

Wie wil er nou niet Zalig Zwanger Zijn?

STRALEND ZWANGER!
Ervaringen

Cursisten aan het woord

Orkidia
Toen ik besloot mij in te schrijven voor de lessenreeks bij Chantal, begon ik vrij blanco. Ik hoopte vooral dat het geen zweverige yoga lessen zouden zijn, want daar ben ik veel te nuchter voor. Na de proefles wist ik zeker dat ik het wilde blijven volgen en dat het mij zou kunnen helpen.
De lessen met Chantal waren voor mij ontzettend rustgevend en informatief. Ondanks dat ik een hoop las, zowel boeken als online, heb ik zoveel nuttige dingen geleerd van de topics die Chantal wekelijks besprak. Ik was heel erg bang voor de bevalling, maar dankzij de begeleiding van Chantal heb ik daar een hele andere kijk op gekregen. Door het volgen van deze lessen heb ik geleerd om anders te denken, positiever te zijn en om de situatie te accepteren zoals die is.
Ik kreeg bij 37 weken van de dokter te horen dat ik binnen 3 dagen ingeleid zou worden. Ik raakte helemaal in paniek. Ik was er mentaal nog niet klaar voor. Chantal heeft mij de avond voor mijn opname gebeld en eigenlijk al mijn angsten weg kunnen praten. Ze is enorm betrokken! Ik heb een super fijne bevalling achter de rug en ondanks het feit dat je sommige zaken bij een bevalling zelf niet in de hand hebt, weet ik zeker dat haar tips/advies en begeleiding daarin een grote rol gespeeld hebben.
Super bedankt Chantal!
Orkidia
Esmee

Hoera! Ik ben voor de tweede keer zwanger! Dit keer wilde ik een zwangerschapscursus volgen omdat mijn vorige bevalling niet gegaan was zoals ik had gehoopt. Al snel kwam ik informatie tegen van een yogacursus speciaal voor zwangere vrouwen. Vooral het stukje informatie over het verwerken van een vorige (traumatische) bevalling sprak mij aan en dus heb ik contact gezocht.
Na de proefles wist ik meteen: dit is wat ik zoek.
Tijdens de cursus ben je veel bezig met je eigen lijf. Wat gebeurt er nu allemaal, wat staat er te gebeuren en wat is verstandig om fysiek wel of niet te doen. Daarnaast was het ook een mentale training/coaching. Vooral het mentale aspect heeft mij heel veel steun gegeven in de aanloop naar de bevalling en tijdens de bevalling zelf. Een positieve insteek om zware dagen en momenten op te kunnen vangen. Een bevalling heb je niet onder controle, juist het leren loslaten en daar vrede mee hebben is wat mij enorm heeft gesteund.
Het onderlinge contact met de andere cursisten en met Chantal was ook erg prettig. Iedereen mag zijn wie zij is en wordt in haar waarde gelaten. Daarom zou ik de cursus enorm aanbevelen als voorbereiding op de bevalling.
Bedankt Chantal voor alle steun en toeverlaat!

Mariëlle

Het tweede deel van mijn zwangerschap van ons eerst kindje ben ik gestart met de lessen van Chantal. Het is me uitstekend bevallen. Iedere week keek ik weer uit naar de lessen. De verschillende oefeningen in combinatie met de uitleg en theorie vond ik erg prettig. De lessen waren zeer informatief en vooral ook heel ontspannend. Dat kon ik erg goed gebruiken tijdens de zwangerschap. Mijn bevalling werd ingeleid bij 38 weken en aanvankelijk kon ik de geleerde technieken van Chantal goed toepassen. Toen het zwaarder werd verliep het anders dan verwacht en heb ik me laten leiden door de artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis. Ik vond de bevalling moeilijk, maar kon het, ondanks mijn sterke behoefte aan controle, toch laten gebeuren. Dit heb ik absoluut te danken aan de lessen van Chantal. Ik had de lessen niet willen missen en zal bij een eventueel volgende zwangerschap graag weer willen deelnemen.

Yvette

Yoga, in eerste instantie niet iets waar ik mezelf aan over kon geven. Totdat ik een aantal jaar geleden niet lekker in mijn vel zat. En heel veel had aan mindfulness.
Toen ik eenmaal zwanger was. En best wel op zag tegen de bevalling, ging ik op zoek naar iets wat me vertrouwen kon geven. Yoga en mindfulness in één. De perfecte combinatie om tot rust te komen en vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam. Leren om je eigen bubble te creëren en je volledig te concentreren op de bevalling. Het heeft mij heel erg geholpen bij de bevalling. Ik was zo ontspannen dat het bij mij werkte als een natuurlijke pijnstiller.
Ook na de bevalling heb je veel aan de ademhalingsoefeningen, je kan je hoofd er heerlijk leeg mee maken.
Bedankt Chantal voor de hele fijne lessen.

Milou

Tijdens mijn zwangerschap ben ik op zoek gegaan naar een geschikte cursus. Uit het enorme en gevarieerde aanbod gekozen voor een cursus met een mix van ontspanning, informatie en fysieke oefeningen.

De combinatie van deze drie elementen hebben ervoor gezorgd dat ik ontspanningsmomenten heb gecreëerd tijdens de zwangerschap en bevalling. De informatie zorgde ervoor dat ik veel leerde over wat zich in/met mijn lichaam gebeurde tijdens de zwangerschap en met een gerust en compleet gevoel kon starten aan mijn bevalling. De fysieke oefeningen hebben bijgedragen aan een spoedig herstel na de bevalling.

Ik ben ervan overtuigd dat de ontspanning die ik heb ervaren tijdens/door de lessen heeft gezorgd voor een persoonlijke groei als moeder (in wording). Ook heeft dit bijgedragen aan de ontspannen en vrolijke baby, die mijn zoon vandaag de dag is. Nog steeds pas ik de meditatie oefeningen toe om mijn zoon in slaap te wiegen of om even een moment van bezinning te creëeren wanneer het eventjes tegen zit. Chantal bedankt!

Remke

Ik heb de lessen van Chantal als prettig ervaren. Een plek waar je even 'verplicht' tot ontspanning komt. Verder vond ik het heel erg fijn om wat meer kennis te krijgen over de zwangerschap en de bevalling, zodat je niet alle informatie alleen uit een boek hoeft te halen. Ook kreeg je wat praktische tips mee voor tijdens je zwangerschap en de bevalling. Ik heb 8 lessen gevolgd bij Chantal, wat voor mij een perfecte hoeveelheid was (ik was zwanger van een tweeling en op het eind werd het zitten op een matje wel zwaar).

Benieuwd naar de Zalig Zwanger cursus? Kom een proefles mee doen!

Bewust & Ontspannen genieten van je zwangerschap!