Zwangerschapsyoga

Waarom

Zalig Zwanger?

Ben je benieuwd naar de opbouw van de les? Zalig Zwanger is een moderne zwangerschapsyoga met gevarieerde zwangerschapsoefeningen. De zwangerschapsyoga lessen helpen jou niet alleen ter voorbereiding op de bevalling. Maar zorgt ook voor een vlot herstel en fijne kraamtijd. Door de variatie aan oefeningen kan Zalig Zwanger zich onderscheiden van andere cursussen in de omgeving.

Yoga
Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in je lichaam, zwangerschapsyoga kan je helpen om om te gaan met je veranderende lichaam en het groeiende kindje in je buik. Tijdens de yogales komen zwangerschapsyogaoefeningen aan bod die zwangerschapsklachten kunnen verminderen. Denk hierbij aan bekkenbodemoefeningen tegen bekkenpijn, rugpijn, kortademigheid.

Ademhaling
De ademhalingsoefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de Zalig Zwanger cursus. Zalig Zwanger is geen pufcursus waarbij je leert puffen. De ademhalingstechnieken die aan bod komen kun je inzetten vanaf het moment dat de bevalling begint. Met de juiste ademhaling kun je de weeën opvangen waardoor de pijn van de weeën dragelijk wordt.

Genieten
Tijdens de yoga lessen ontmoet je zwangere vrouwen uit de omgeving Eindhoven, Veldhoven, Best, Geldrop, Nuenen, Waalre, Son en Breugel, Best, Oirschot, Sint-Oedenrode, Boxtel, Schijndel, Sint-Michelsgestel, Vught, Den Dungen, s’-Hertogenbosch, Liempde, Oisterwijk.
Elke week kun je even kletsen met andere dames die ook moeder worden en bespreken we week voor week het verloop van je zwangerschap.

Ontspanning
Tijdens de zwangerschapsyoga doen we rustige dru yoga reeksen die je diep laten ontspannen zodat stress tijdens de zwangerschap kan worden verminderd of zelfs wordt weggenomen. Ook doen we oefeningen zodat je weet hoe je kunt ontspannen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Voorbereiding
Iedere les bespreken we onderwerpen zoals bijvoorbeeld hormonen, omgaan met pijn, ongemakken en angst tijdens de bevalling, verschillende soorten weeën, fases van de bevalling, verschillende baarhoudingen en andere praktische tips en informatie ter voorbereiding op je bevalling.

Mindfulness
Je hebt vast wel eens gehoord van de spreuk ”alles wat aandacht krijgt groeit!” Met mindfulness meditatie oefeningen geef je aandacht aan jezelf, je lichaam en baby in de buik. Hiermee groeit je vertrouwen in jezelf en je lichaam zodat je goed voorbereid bent voor je bevalling. Door contact te maken met je ongeboren baby in je buik, groeit de band tussen je baby en jou. Met deze oefeningen kun je bewust bezig zijn met je eerste, tweede of derde zwangerschap. Mindful zwanger zijn doe je bij Zalig Zwanger.

Waar wij het verschil in willen maken. Door mijn afgeronde opleiding en zeer fijne ervaring tijdens mijn bevalling weet ik je de juiste zwangerschapsbegeleiding te geven. Ik doe dit vol liefde en passie. Ik ben erg betrokken met mijn cursisten en heb een luisterend oor.
Het is de bedoeling dat elke cursist zonder angst of stress en goed voorbereidt de bevalling in gaat. Wanneer er vragen of onzekerheden zijn is daar altijd ruimte voor. Wanneer die ruimte er tijdens de les niet is, dan maak ik daar buiten de les ruimte voor.

Iedereen in de les mag zichzelf zijn, niemand hoeft zich te schamen. Ik zal er altijd voor zorgen dat er een gezellige aangename sfeer hangt tijdens de les. Zo kan iedereen zich op zijn gemak voelen en zul je een fijne prettige tijd hebben bij Zalig Zwanger.

De cursus van Zalig Zwanger is zo opgebouwd dat instromen altijd mogelijk is. Bij Zalig Zwanger kun je per week je aanwezigheid reserveren waarbij een les niet verloren gaat. Dit kan van pas komen als je bijvoorbeeld onregelmatige diensten hebt en daardoor een week niet aanwezig kunt zijn. Als je een les hebt gereserveerd, maar niet kunt komen, is er een passende oplossing beschikbaar zodat de les niet verloren gaat. Losse lessen zijn heel eenvoudig bij te reserveren via de website.

Parkeren is gratis zodat je geen extra kosten maakt.

Gun jezelf een ontspannen bevalling.

Reserveer een proefles en kom kennis maken. 

Totale Ontspanning

Zwangerschapsyoga voor jouw body, mind, soul & baby